Even voorstellen...

Mario Ridder

Jong, uitdagend, sexy, brutaal. Ergens waar je graag wilt zijn. Mijn recept voor Joelia.

Bij ons kom je niet alleen eten, dat is niet eens mogelijk... want de stad Rotterdam is het 'cadeautje' wat je er altijd bij krijgt.

Aan dat imposante cadeau voeg ik iets toe. Een beleving van top-gastronomie in al haar facetten. Smaken diie mensen van mij kennen in een omgeving die je verleidt.

Stap in de wereld van Joelia hoe jij dat wil.

Aan de Chef's Table met een groter gezelschap of in het restaurant met haar interntionale allure: je laat je er mee voeren door ruimte en rust met buiten de levenigheid van Rotterdam. Aperitieven doe je, waar je mijn wijnen kunt 'voelen', in de wijnkelder.

Hoe is het eten?

Voor vaste gasten heeft Mario zijn favorieten meegenomen, zoals likkepot van krab, kreeft en kaviaar à raison van 50 euro. Voor wie wat nieuws wil, is er de Culinaire Trip in zes (of tien) gangen. Die kost 75, respectievelijk 125 euro. In de Zwethheul betaalde je minimaal 50 euro meer.


Wij doen er zes en daarvan steken er twee bovenuit: de geblakerde octopus met een peperige chili-hollandaise, zachte avocado en zoetzuur van wortel is een lekker hip gerecht. De paling in 't groen is top: stukjes zacht gestoofde en gerookte paling in een waaier van groene smaakjes zoals waterkers, zuring, dille, kool, komkommer, tuinboontjes. Rauw, tot gelei verwerkt, in zuur gelegd of tot ijs gedraaid zijn het allemaal smaakbommetjes met de paling als vette verbinding. Jammer dat paling een bedreigde vis is. Sommige topkoks leven in een eigen universum waarin nooit iets op is of bedreigd.


Met de andere gangen hebben we minder. Zeeduivel met 'draadjesvlees' van buikspek, brave kalfslende met rode biet, mango in verschillende verschijningsvormen, allemaal prima en lekker, maar het spettert niet: te veel Zwethheul light en te weinig Joelia 2015 waar je meer prikkelende smaken verwacht.

Coolsingel 5

3012 AA Rotterdam

www.joelia.eu

+31 (0)10 710 80 34

Openingstijden ma t/m vrij:
12:00u – 14:00u
18:00u – 21:30u